2 augusti 2010

Citron- och chokladcheesecake

Det här är för mig en ny variant av cheesecake, har inte tidigare gjort någon med kakaoglasyr på. Den blev riktigt god, och lite häftig med den blanka glasyren. Väl värd att prova! Receptet kommer härifrån!
Skriver det dock på svenska hit :)

Botten:
200 g dominokex
50 g smör

Fyllning:
5 gelatinblad
4 dl grädde
400 g citronfärskost (Sunnuntai)
¾ dl socker
½ dl citronsaft

Glasyr:
3 gelatinblad
1 dl kakao
¾ dl socker
3 dl mjölk

Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och blanda i socker och färskost.  Hetta upp citronsaften och lägg i gelatinbladen. Låt svalna lite och rör ner i gräddblandningen. Häll blandningen över kexbottnen och låt stå i kylskåp tills det stelnat.
Lägg gelatinbladen till glasyren i blöt. Blanda kakao, socker och mjölk och koka upp det. Tillsätt gelatinbladen och låt det svalna. Häll sedan försiktigt glasyren på kakan och låt den stelna ytterligare i kylskåpet. Seń är det bara att dekorera! Jag dekorerade bara med lite blommor i sugarpaste, eftersom jag inte hade så mycket tid på mig :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...